Taitokanavalla 2020

TIIRISMAAN TAITOKANAVA
KÄSITYÖN TT-VALINNAINEN
Tiirismaan taitokanava on opetussarja, joka käsittelee kädentaitojen maailmaa laaja-alaisen osaamisen näkökulmasta. Oppilas tutustuu monipuolisesti taitojen hyödyntämiseen itsensä ja ympäröivän yhteiskunnan kannalta. Moninaiset työtavat yhdessä ja yksilöllisesti, projekteina ja monimateriaalisesti luovat pohjaa tuleville kädentaitojen opinnoille. Kannustetaan osallisuuteen, aktiivisuuteen ja itseohjautuvuuteen.







7luokka






8luokka






9luokka
Taitokanava 1
Tavoitteina: tutustua käsityökulttuurin ja taitojen oppimiseen, harjaantua käsitteiden ja eri laitteiden käyttämisessä, hyödyntää monipuolisesti materiaaleja ja eri teknologioita, harjoitella kokonainen käsityöprosessi tuotesuunnitelmasta valmiiksi tuotteeksi.




1 vvt


Taitokanava 2
Tavoitteina: ymmärtää käsityöprosessin tarkoituksenmukaisuutta ja ekologisuutta, kehittää kulttuurista ja teknologista osaamista, oman innovointikyvyn ja luovuuden löytäminen .




2 vvt

Taitokanava 3
Tavoitteina: kehittää päätöksenteko- ja työskentelytaitoja, tietoisuutta kulttuurin virtauksista, innovoinnista ja ongelmanratkaisusta, tukea oppilaiden hyvinvointia, elämänhallintaa sekä työelämään ja ammattiin liittyviä valintoja.





2 vvt


Taitokanava 4
Tavoitteena: Tutustua Alvar Aallon monipuoliseen tuotantoon, niin arkkitehtuurin, muotoilun, lasitaiteen, huonekalujen kuin tekstiilienkin osalta.
Tiirismaan koulu kuuluu valtakunnalliseen Alvar Aalto-koulujen verkostoon ja sen puitteissa tehdään ja toteutetaan vuosittain monipuolisia eri oppiaineita yhdistäviä projekteja.







1 vvt

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit