Koulukässän puolesta

" Käsityö kehittää luovaa ajattelua ja luo onnistumisen tunnetta. Käsityö on myös hengähdystauko pitkinä koulupäivinä. Tunneilla ei tarvitse stressata muista aineista. Tunneilla tutustuu uusiin ihmisiin ja oppii vastaanottamaan palautetta töistään sekä ilmaisemaan itseään visuaalisesti.

Käsityö opettaa myös materiaaleista ja niiden valmistuksesta. Tätä tietoa hyväksi käyttäen oppilas pystyy aikuisena ostamaan kestäviä tuotteita ja ottamaan huomioon kestävän kehityksen. Hän osaa nähdä myös vanhojen esineiden potentiaalin pienen tuunauksen jälkeen. Kierrätys on hyväksi luonnolle ja lompakolle.

Käsityöt auttavat löytämään oman tyylin ja löytämään uusia vahvuuksia itsessään. Aine kannustaa kokeilemaan uutta ilman ennakkoluuloja. Monien epäonnistumisten jälkeen onnistuminen tuo suurta mielihyvää, kun viimein saa päälleen itse väkertämän vaatteen.

Käsityöt auttavat pukeutumaan persoonallisesti ja luomaan minäkuvaa. Pukuhistorian opettaminen inspiroi omaa pukeutumista ja auttaa ymmärtämään nykymuodin alkujuuria".

Susann

Tiirismaan lukio 2. vuosikurssi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit