Vaaka ry:n penaalipankki


"Vaakan ry:n penaalipankki on koulutarvikkeiden varmuusvarasto. Valmiista varastosta on helppo poimia tuliaisia vierailukohteeseen tai äkilliseen tarpeeseen eri puolille maailmaa. Penaali on hieno tulaiainen niin päiväkoteihin, kouluihin kuin lastenkoteihin. Siitä ilahtuvat monenikäiset lapset ja nuoret. Sen lisäksi, että penaali on materiaalisesti arvokas, sillä on myös symbolinen merkitys; haluamme korostaa opiskelun tärkeyttä ja koulutuksen suomia mahdollisuuksia".

Vaaka ry

Tiirismaan koulussa on tehty hyväntekeväisyys ja avustusprojekteja jo talvisodan ja jatkosodan rintamalle. Sotilaille revittiin vanhoista lakanoista sidetarpeita ja neulottiin villasukkia. Olemme osallistuneet kansallisiin ja kansainvälisiin keräyksiin vuosikymmenten ajan. Viimeisimpänä suurena hankkeena muistan Pelastakaa Lapset ry:n peittokeräyksen Karjalan lastenkoteihin. Teimme eri ikäisten oppilaiden kanssa 10 peittoa neuloen ja virkaten. Paikallinen avustuskohde on ollut Päijät-Hämeen Keskussairaala johon lahjoitimme laatikollisen pieniä villasukkia vastasyntyneille.

Tänä vuonna keksimme Vaaka ry:n penaalipankin. Kierrätimme vanhoja materiaaleja ja uusiokäytimme esim. vetoketjuja. Penaalien sisällöt kynät, kumit, viivoittimet ja heijastimet saimme lahjoituksina oppilailta ja heidän vanhemmiltaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit