Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on lokakuu, 2011.

Kässäopen elämän tähtihetkiä!

Kuva
Senaatintorilla paistoi aurinko ja turistit olivat ihmeissään. Siellä ne Tiirismaan peitot ovat jossakin 8000 peiton joukossa. Eivät sattuneet silmään sitten millään.

Matonkuteesta amigurumi

Kuva
Pienet amigurumihahmot muuttuvat matonkuteesta virkaten kunnon kavereiksi. Matonkudenalle painaa jonkinverran, joten ei kelpaa halinalleksi ihan pienelle ihmiselle.

Matonkudetta poimien

Kuva
Tämä huikea 8 luokan matonkudetyö on tehty virkkuukoukulla poimien viivottimen ympärille, helmipoimintaa. Maton pohja on terapiaverkkokangasta. Poimitut lenkit on liimattu taustaan kiinni ja lenkit on leikattu auki.

Virkattuja koreja

Kuva

Matonkudetta solmien

Kuva
Mitä tästä vielä kasvaakaan? Matonkude loimena ja 3-kertainen kude kuteena. Tekniikkana säteittäinen solmiminen, joka ei vaadi minkäänlaista työvälinettä.

Matonkudetta ja videonauhaa

Kuva
Virkattuun mattoon on saatu säihkettä ja kimallusta videonauhan avulla. Videonauhaa on koepesty ja se kestää tasopesun ja säilyttää värinsä.

Materiaalina matonkude

Kuva
8 luokan valinnainen aloitti tämän lukuvuoden 2011-2012 suunnittelemalla tuotteen matonkuteesta. Materiaali oli kaikille sama, mutta tuotteen ja tekniikan sai itse valita. Työt ovat muotoutuneet tekemisen lomassa ja tästä aloitusympyrästä tuli sitten tuoli. Jakkara on virkattu kiinteillä silmukoilla, täyte on ulkoilupukukankaasta tehdyssä pussissa ja pohjakin on virkattu umpeen. Upea työ!

Maailmanennätyspeitto

Kuva
Syyskuussa sitten pistettiin peitot pakettiin ja matkahuoltoon. Tätä kasaa tulee ihan ikävä! Matkahuollon tädillä on puolikas huoneellinen peittolaatikoita. Heippa isoäidin neliöt! Uusia projekteja haistellen!

Maailmanennätyspeitto Senaatintorilla 1.10

Tiirismaan koulu oli mukana maailmanennätyksessä 21 peiton voimin.  KIITOS KOLLEGAT JA OPPILAAT! http://areena.yle.fi/video/1317491629901