Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on helmikuu, 2009.

Hiiret ja possut

Kuva
  4. luokan ryhmä opetteli luomaan, neulomaan oikean silmukan ja päättelemään. Mietittiin yhdessä, että mitä tästä palasta saisi aikaan ja pehmolelut olivat kaikkein mieluisimpia. Näin syntyi possuja, marsuja, hiiriä ja lammas. Hienot naamat ja korvat on virkattu kiintein silmukoin ja napit, helmet ja paljetit koristavat hiirulaisia.

Vanhojen tanssit 2009

Kuva
  Vanhojenpäiväpukuja on täällä Tiirismaalla valmistettu vuodesta 1990 lähtien, siis jo melkein 20 vuoden ajan. Koulussamme itse valmistetut puvut ovat aina saaneet myönteistä huomiota osakseen ja tekijät kehuja ja kiitosta. Olemme tehneet myös yhteistyötä Salpauksen kampaajalinjan opiskelijoiden kanssa melkein kymmenen vuoden ajan. Tänä vuonna kampaukset ja meikit toteutettiin ammattiosaamisen näyttönä.

Hollantilaiset taas tulossa!

Kuva
  Viime keväänä pidimme käsityön ja kemian yhteisen työpajakokonaisuuden. Kemian puolella värjättiin luonnonväreillä merinovillalevyjä ja käsityön puolella neulahuovutimme oman kotikaupungin arkkitehtonisen kohteen. Pajoissa mukana oli englanninkielinen luokka täältä Tiirismaalta ja Maasland Collegen luokka Ossista, Hollannista. Pajatyöskentely oli vieraillemme ihan uutta ja outoa. Neulahuovutusta kokeiltiin ihan ensimmäistä kertaa ja työn tulokset näkyivät nopeasti ja vieraamme olivat tyytyväisiä. Tehtävä: Valitse arkkitetuuriltaan mielenkiintoinen kohde kotikaupungistasi, kerro siitä englanniksi ja tuo mukanasi kuva kohteesta huopatyötä varten. Kuvassa esimerkkinä Ossin teatteritalo. Hiihtoloman jälkeen on tulossa uusi ryhmä tälle keväälle ja jälleen kemian kanssa olemme suunnitelleet uuden pajakokonaisuuden. Tällä kertaa tinavalua ja solmeilutekniikkaa. Siitä lisää maaliskuussa 2009.

Abigaala 2009

Kuva
 

ESS haastattelussa Sari ja Mikko

Kuva
Sari ja Mikko löydettiin haastatteluun Suurhallin tanssien melskeestä. Tässä linkki haastatteluun ESS:n sivulle. ESS sivuilta löytyy myös kuvagalleriat Suurhallin tansseista. Kuvista löytyy Tiirismaan lukion opiskelijoita.

Käsityö valinnaisaineena

Käsitöissä duunataan, tuunataan, stailataan ja suunnitellaan omia juttuja yksin tai yhdessä. Käsityö on yksi itseilmaisun muoto ja käsillä tekeminen on luovuutta ja ongelmanratkaisutaitoja kehittävää. Opetuksen painopistealueita ovat: 1. Itsetunnon ja oman minän kehittäminen - näyttelyt ( Taidepanimo, Sibeliustalo ja Handelsbanken) - kuvat tuotteista nähtävillä ja kommentoitavissa ( kässäblogi www.tipalantekstiilit.blogspot.com) - videot ja esitykset (Nukketeatteri ja Kalevalan syntymystiikkaa) 2. Yhteistyötaidotja yhdessä tekeminen - avustusprojektit (PHKS ja Vaaka ry) - yhteiset tuotokset ( kierrätysmatto ja huovutettu peitto) - tutkielmat ( Fashion Designers ja 1950-luku) 3. Oppiaineiden välinen yhteistyö - äidinkieli ja ilmaisutaito - vieraat kielet - musiikki ( lauluyhtyeiden puvustus ja kuoroasusteet) - kuvataide (joulukortit, myyjäiset ja käsityökerho) - kemia (lankojen värjäys, tinavalut) 4. Yhteistyö koulun ulkopuolisten tahojen kanssa - opetusharjoittelut ( Helsingin Yliopist

Hyvää ystävänpäivää

Kuva
8.luokan valinnaisryhmässä olemme valmistaneet miniryijyjä. Tämä ystävänpäivätervehdys on Krista Kurvisen 8e puoliryijy; osa ryijysolmuja ja osa kanavapistoja.

Ammattiosaamisen näyttö

Kuva
      Koulutuskeskus Salpauksen opiskelija Rebekka Huomo on suorittanut 8 viikon ajan työssäoppimisen jaksoa Tiirismaan koulussa. Rebekka opiskelee käsi- ja taideteollisuusalan perustutkintoa valmistuakseen sisustustekstiilipuolen artesaaniksi. Harjoittelujakso on jakautunut kahteen osioon: Tekstiilialan ammattitaitoihin harjaantuminen; asiakaspalvelu ja ohjaustoiminta työpaikalla, sosiaalisten taitojen kehittäminen Näyttö; tekstiilialan asiakaspalvelussa tai ohjaustoiminnassa toiminen sekä työpaikasta riippuen mahdollisesti asiakstyön valmistus Rebekan asiakastyö oli paneeliverhokangas pellavalangasta lukion rehtorin työhuoneeseen ja ohjaustoimintaa hän harjoitteli 5. luokan poikaryhmän kanssa ohjaten heitä kierrätystekstiilin valmistamiseen ja alike- ja päällikeompelutyössä.